ArtForum - forum partnerskie Grupy FGT Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
China Town
Autor Wiadomość
Maju
ULICZNY PAJAC :)

Wysłany: 2010-07-27, 05:23   China Town [Cytuj]

W każdym dużym amerykańskim mieście, zazwyczaj przy samym centrum znajduje się Chińska dzielnica- China Town. Miejsce o niepowtarzalnym klimacie. Wśród szklanych budynków, pomiędzy olbrzymimi wieżowcami znajdziemy chińskie miasto. Przechodząc przez główną bramę wkraczamy w inny, orientalny świat.

Na ulicach toczy się życie społeczne. Panuje duży tłok, ludzie rozmawiają. Podchodzę do chińskiego przechodnia i pytam co piszę na bramie wejściowej do China Town(widoczna w tle) - nie mówi po angielsku. W końcu jestem w chińskim mieście.

Życie bogatych miesza się z egzystencją biednych. Znajdziesz tutaj banki i biura, drogie apartamenty jak i zwykłe slumsy. Bostońskie China Town to orientalizm w niepowtarzalnym wydaniu.

---
Może będzie więcej streetu ale już nie z Chińskiego miasteczka ;) W przyszłą niedziele jeżeli życie, portfel i Neptun pozwolą to płynę w ocean focić wieloryby ;) Tymczasem czekam na krytykę tych oto fot.

Jeszcze może taki bonusik:

Mirek z którym pracuje. O nim można byłoby napisać książkę i zrobić ciekawy materiał, bo życie na emigracji pozwala na podwójne życie. Niestety, nie mogę ujawnić wszystkiego. Szkoda.

www.michalmaj.pl :)
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

dream
rastafarianin

Wysłany: 2010-08-05, 14:32    [Cytuj]

Maju. ja czuję duży niedosyt. Tylko 3 zdjęcia w China Town zrobiłeś?
1 fajnie uchwycona jeżeli chodzi o chwilę, dalej jest ok ale bez szaleństw (a wiem że potrafisz szaleć). no i mam ten niedosyt taki mocny. Ciekawią mnie Twoje podróże, zawsze :) <jak usłyszałam w radiu o jakichś studentach z krakowa którzy mają objechać świat furgonetką (coś w tym rodzaju) to pomyślałam "Maju??" :-D

Maju
ULICZNY PAJAC :)

Wysłany: 2010-08-06, 00:04    [Cytuj]

Wiem, że niedosyt i do dupy, bo nikt nic nie piszę a na forum tutaj tak jest, że albo mówi się dobrze, albo w ogóle, żeby nikogo nie obrazić. Eh :)

Zrobiłem jeszcze parę innych fotek, ale nie mam czasu i weny żeby ich przejrzeć. Muszą poleżeć z pół roku na dysku to może się wezmę.

Za dwa tygodnie wymarzony Nowy Jork, to może będzie coś więcej ;)

Co do furgonetki to fajna rzecz, wiele takich akcji już slyszałem. Mi się marzy autostopem do okoła świata ;)

www.michalmaj.pl :)
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Jacek.W

Wysłany: 2010-08-07, 23:41    [Cytuj]

Właśnie ja jakoś tych nie bardzo !
Owszem zajefajne miejsce i zdjęcia wzbudzą masę wspomnień
u Maya zapewne za 30 lat
ale mnie one nie zapadną w pamięci ,może poza tym w autobusie .
a i jeszcze ciekawi mnie historia Mirka ;-)

[ ODPOWIEDZ ]