W każdym dużym amerykańskim mieście, zazwyczaj przy samym centrum znajduje się Chińska dzielnica- China Town. Miejsce o niepowtarzalnym klimacie. Wśród szklanych budynków, pomiędzy olbrzymimi wieżowcami znajdziemy chińskie miasto. Przechodząc przez główną bramę wkraczamy w inny, orientalny świat.
Na ulicach toczy się życie społeczne. Panuje duży tłok, ludzie rozmawiają. Podchodzę do chińskiego przechodnia i pytam co piszę na bramie wejściowej do China Town(widoczna w tle) - nie mówi po angielsku. W końcu jestem w chińskim mieście.
Życie bogatych miesza się z egzystencją biednych. Znajdziesz tutaj banki i biura, drogie apartamenty jak i zwykłe slumsy. Bostońskie China Town to orientalizm w niepowtarzalnym wydaniu.
---
Może będzie więcej streetu ale już nie z Chińskiego miasteczka ;) W przyszłą niedziele jeżeli życie, portfel i Neptun pozwolą to płynę w ocean focić wieloryby ;) Tymczasem czekam na krytykę tych oto fot.
Jeszcze może taki bonusik:
Mirek z którym pracuje. O nim można byłoby napisać książkę i zrobić ciekawy materiał, bo życie na emigracji pozwala na podwójne życie. Niestety, nie mogę ujawnić wszystkiego. Szkoda.
_________________ “Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kase, a mistrz martwi się o światło.”
Maju. ja czuję duży niedosyt. Tylko 3 zdjęcia w China Town zrobiłeś?
1 fajnie uchwycona jeżeli chodzi o chwilę, dalej jest ok ale bez szaleństw (a wiem że potrafisz szaleć). no i mam ten niedosyt taki mocny. Ciekawią mnie Twoje podróże, zawsze :) <jak usłyszałam w radiu o jakichś studentach z krakowa którzy mają objechać świat furgonetką (coś w tym rodzaju) to pomyślałam "Maju??"
Właśnie ja jakoś tych nie bardzo !
Owszem zajefajne miejsce i zdjęcia wzbudzą masę wspomnień
u Maya zapewne za 30 lat
ale mnie one nie zapadną w pamięci ,może poza tym w autobusie .
a i jeszcze ciekawi mnie historia Mirka